Studio Asperge. Beeld, tekst. muziek.

Illustraties

Een oud Chinees spreekwoord zegt: 'Een leven zonder tekening dat is helemaal geen leven'. Daarom is hier een selectie van illustraties te zien. De nadruk ligt op verscheidenheid van onderwerp, doel en stijl. De meeste illustraties verschenen in tijdschriften, boeken, brochures of op affiches en enkele zijn alleen voor de lol gemaakt. Bekijk de galerie.

Posthistorische portretten

Hoe  zou u eruit gezien hebben in de kleding van uw voorouders? Waren het  Franken, Indianen, Oude Grieken of Belgen? Stuur ons uw portretfoto en Studio Asperge gaat ermee terug in de tijd. Uw man als Peter de Grote,  uw vrouw op de brandstapel als Jeanne d'Arc of achter de reageerbuizen  als Madame Curie, uw kinderen als Les Poppy's en uw hond als Lassie, het  behoort allemaal tot de mogelijkheden. U ontvangt een gesigneerde en gecertificeerde kleurendruk vervaardigd met pigmentinkten op hoogwaardig  aquarelpapier op het formaat 30 x 40 cm.

Henk  Hoessein

Henk Hoessein is de lieve broer van Saddam die nog nooit een vlieg kwaad  heeft gedaan en zelfs geen penicilline slikt omdat hij dat onaardig  vindt voor bacteriën. Op het hoogtepunt van het terreurbewind van zijn  stoute broer moest hij naar Nederland vluchten, waar hij tegenwoordig werkt voor de kinderbescherming en in zijn vrije tijd ouderen helpt met  oversteken en zieken bezoekt. Zijn lijfspreuk is: 'Als iedereen over  zich heen zou laten lopen, zou de wereld er een stuk beter uitzien'.  Zijn Amerikaanse buurman Al Kaida denkt daar hetzelfde over en loopt dan  ook vaak over Henk heen. Die heeft daar zo zijn psychologische remedies tegen. De avonturen van Henk en Al verschijnen binnenkort op deze site. 

Elvis Hermans

Deze strip verscheen gedurende 1998 in 'Holland Nieuws', het periodiek van de Hogeschool Holland. Elvis Hermans was op dat Regionaal Opleidings Centrum ingeschreven als student en zijn wekelijkse avonturen werden uitgekristalliseerd in drie plaatjes, wat hem veel kritiek opleverde van moraalridders. Desondanks maakte hij zijn opleiding af en hij is tegenwoordig een succesvol assurantie-tussenpersoon, hetgeen hij als kind al wilde worden. Bekijk enkele avonturen.

Andere beeldverhalen

Bijvoorbeeld strips vol inside informatie over een lokaal radiostation en Cavia Aan De Ketting, een strip over de Darkroom voor hetero's die ooit echt heeft bestaan en jammerlijk mislukte. De strip draagt de vermoedelijke oorzaak daarvan aan. Oorspronkelijk verschenen in de Dakterraslozenkrant in 1999. 

Foto's

Foto's uit de archieven, kelders en kruidenzolders van Studio Asperge. Een dagelijkse fietstocht tussen Amsterdam en Haarlem, reisjes naar de voormalige Warschau-Pact landen en de gezichten van sympathieke mensen leverden beelden op die u hier vindt

Foto's Frans Theunissen

Frans Theunissen (1929-1975) werkte tussen 1955 en 1969 als fotograaf voor Fotopersbureau Het Zuiden en Reuters. Op zijn Vespa scooter reed hij door Zuid-Limburg (soms met een zaklantaarn in zijn mond als het licht kapot was) om daar met zijn camera wereldnieuws vast te leggen als: het bezoek van de Belgische koning met als gastvrouw de Nederlandse koningin Juliana, de aankomst van de brandweer bij Maastrichtse stadsbranden, de eerste one man shows van Toon Hermans en het doorknippen van linten door vergeten hoogwaardigheidsbekleders. Frans maakte zijn werk anoniem en de hier getoonde selectie wordt op gezette tijden aangevuld door zijn zoon die in de stadsarchieven van 's Hertogenbosch, Maastricht en Aken naar werk van zijn vader speurt. Bekijk een selectie.