Studio Asperge. Beeld, tekst. muziek.


Ongezonde Hollandse vrouwen

 
Het menselijk lichaam is een tempel. Je krijgt er bij je geboorte maar één en dat is je waardevolste bezit. Mensen zijn waarschijnlijk de enige organismen die daarvan op de hoogte zijn, maar ze doen er niets mee. Ze vervuilen bewust hun tempel van vlees en bloed en stoppen er dingen in die beter erbuiten hadden kunnen blijven. Dieren doen dat niet, terwijl zeofficieel dommer dan mensen verklaard zijn. Ooit een dolfijn bij de snackbar gezien? Of een amoebe met een sigaar? Zie je wel. Nu valt dat in Nederland nog wel mee. Daar is de hygiëne heel goed ontwikkeld en de mensen eten en roken naar verhouding gezonde dingen. dat is voor mij altijd een reden geweest om hier te blijven wonen. Als latent heterosexueel was ik altijd op zoek naar een gezonde vrouw en die waren van oudsher in Nederland gemakkelijk te vinden. De Nederlandse vrouw is ook altijd erg intelligent geweest en minder gevoelig voor reclame en trends dan haar buitenlandse collega's. Tot mijn grote spijt is onlangs gebleken dat daaraan nadelen verbonden zijn. Zo leeft de gemiddelde Nederlandse vrouw ongezonder en wordt ze niet langer de oudste van Europa! Door haar mindere trendgevoeligheid is ze niet te vermurwen door antirook-campagnes en verandert ze langzaamaan in een schoorsteen met borsten. Ze wordt nu gemiddeld nog maar 78 terwijl de Franse vrouw nu de hoogste levensverwachting in Europa heeft. Franse vrouwen worden met gemiddeld 83 jaar het oudst. Dat is trouwens heel geheimzinnig. Hoe komt dat nu? Misschien doordat Frankrijk haar kernproeven in het buitenland doet, of doordat Franse vrouwen nooit Rambol en Boursin door elkaar eten. Of doordat ze zich in principe nooit wassen. Dat wordt nog wel eens onderzocht.
 
Stoppen met roken is een geweldig cadeau voor jezelf. Aan de ene kant profiteert je lichaam ervan, maar ook je geest krijgt een kick van jewelste. Als het je lukt om te stoppen heb je namelijk een overwinning op de slappe kant van je persoonlijkheid geboekt. Als ik zou roken zou ik stoppen om van mijn ruggengraat en wilskracht te genieten. Waarschijnlijk rook ik daarom niet. Ik ben laatst effectief gestopt met passief roken. Maar toen kwam ik geen hond meer tegen en bijna geen Nederlandse vrouwen. Daarom ben ik met onfrisse tegenzin weer begonnen.
 
Nederlanse vrouw, wat ga je hieraan doen? Ga je gewoon door met roken of ga je, zoals ik hoop, ermee stoppen? Kun je het niet voor mij doen? Ik ben jarig op Internationale Vrouwendag, dat is 8 maart. Zullen we dat als ultimatum stellen, dus dat je dan niet meer rookt? Als je het niet voor mij wil doen, doe het dan voor Charles. Ja, Charles Darwin. Zijn hele evolutietheorie wordt aan flarden gerookt en straks gaan we het scheppingsverhaal misschien weer geloven.